Innenriks

UiO lanserer egen ChatGPT-tjeneste

Studenter og ansatte ved Universitetet i Oslo (UiO) kan nå bruke tjenesten GPT UiO, som er den første slike tjenesten som kan brukes innen norsk utdanning.

Tjenesten gjør at ansatte og studenter ved universitetet kan bruke Open AIs Chat GPT innenfor de kravene som stilles av loven og UiO til personvern og sikkerhet, skriver Khrono.

ChatGPT har vært en av årets store snakkiser innen kunstig intelligens, men det har vært vanskelig å integrere i utdanningssektoren. Derfor har interessen vært stor siden tjenesten ble offentliggjort på UiOs nettsider fredag. Allerede har 2000 brukere tatt tjenesten i bruk.

– Mange i sektoren har sagt at de skal utvikle en slik tjeneste. Nå har vi gjort det og sier at alle kan kjøpe den av oss. Vi har allerede fått henvendelser fra universiteter, høgskoler og videregående skoler, sier webutviklingsleder Dagfinn Bergsager.

Nyeste fra Dagsavisen.no: