Innenriks

Rundt 1.000 personer evakueres i Hønefoss

Beboere i området Eikeli og Benterud i Hønefoss evakueres som følge av flom i Storelva. Ringerike kommune får bistand fra Røde Kors og Sivilforsvaret.

– Det vil bli iverksatt evakuering av beboere i området Eikeli og Benterud. Ifølge NVEs beregninger er dette områder som nå er spesielt utsatt, skriver kommunen på sine nettsider.

De ber folk redde det som er av verdier og sikre eiendommene sine.

– Det er ikke frivillig, man SKAL ut, sier politiførstebetjent Igor Popovic i Hønefoss-politiet til Ringerikes Blad.

Operasjonsleder Roger Aaser i politiet opplyser til Dagbladet i 11.30-tiden at de er i gang med å evakuere cirka 1000 personer i Hønefoss.

– Jeg kan ikke si noe mer enn at vi kan bekrefte at vi har startet evakuering av cirka 1000 personer i de utsatte områdene, sier han til avisa.

I tillegg til Eikeli og Benterud må beboere i områdene Holttangen, Hengsle, Hofsfossveien, Venstertangen og Støalandet starte evakuering, opplyser kommunen.

Det er den kraftige økningen i vannmengden i Storelva som er årsaken til evakueringen. Flomtoppen er ventet i morgen eller natt til fredag.

Sørøst politidistrikt opplyser i en pressemelding at evakueringen vil bli opprettholdt til torsdag morgen, og kanskje lenger.

– Ingen personer er meldt savnet eller alvorlig skadd som følge av skredene som har gått, skriver de.

Mer fra Dagsavisen