Innenriks

Coop ber om møte med næringsministeren om Freia-saken

Coop Norge har bedt om et snarlig møte med næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) for avklaringer om Mondelez-saken.

En rekke aktører har det siste døgnet avsluttet samarbeidet med Freia og Mondelez i lys av at selskapet står på ukrainske myndigheters liste over deselskaper som fremdeles har produksjon i Russland.

– Vi har behov for råd og avklaringer på hvordan norske myndigheter ønsker at vi og norske forbrukere skal forholde oss til selskaper som er svartelistet av Ukraina. Vi ønsker råd og avklaringer der regjeringen er tydelige på om de stiller seg bak denne svartelisten, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet vil ha et møte med ministeren, helst i løpet av neste uke.

– Vi ønsker en prinsipiell avklaring på hvordan vi skal forholde oss til selskaper som Ukraina har svartelistet. En slik avklaring er viktig for likebehandling dersom det skulle dukke opp andre selskaper som leverer til det norske markedet, og har bindinger til Russland.

Nyeste fra Dagsavisen.no: