Innenriks

Barn døde etter ulykke i barne­hage i Farsund

En jente i fire-femårsalderen mistet livet i det som kan ha vært en fallulykke i en barnehage i Farsund onsdag ettermiddag. Ordfører Arnt Abrahamsen er preget.

– Det som har skjedd er bare ufattelig trist. Noe sånt skal aldri skje i en barnehage, sier en tydelig preget ordfører Arnt Abrahamsen til NTB kort tid etter at dødsfallet ble kjent.

Onsdag ettermiddag rykket nødetatene ut til en hendelse i Sunde barnehage i Farsund. Der fant de et barn som ble sendt i luftambulanse til sykehuset i Kristiansand. Barnet ble senere bekreftet død.

– Det var en jente. Våre tanker går først og fremst til de som er direkte berørt, men også til de andre barna som ble vitne til hendelsen, de ansatte i barnehagen og andre foresatte i barnehagen.

Preger lokalsamfunnet

Abrahamsen sier videre at dette er en ulykke som preger hele lokalsamfunnet. Kriseledelsen i Farsund kommune er satt, og det er etablert psykososialt kriseteam for å ivareta foreldre og ansatte i barnehagen.

– Vi har allerede satt i gang flere tiltak. Kirken er koblet inn og vi har også tilbudt de ansatte i barnehagen å samles hvis de har behov for det. Det viktigste er likevel å følge opp familien til barnet.

– Det viktigste er å følge opp familien til jenta , sier ordfører Arnt Abrahamsen (Ap) i Farsund onsdag kveld.

Foreløpig er det ikke helt kjent hva som egentlig skjedd og dødsårsaken er ikke avklart.

Ulykkeshypotese

– Det er litt uklart eksakt hva som har skjedd, men det er trolig snakk om fall fra en stein, sa operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt til Lister 24 tidligere onsdag ettermiddag.

Politiets hovedhypoteser er at det enten er snakk om en ulykke, eller at dødsfallet har en medisinsk årsak, opplyser kommunen. Steinen var ikke mer enn en halv meter høy, ifølge politiet.

– Politiet har rutinemessig opprettet en undersøkelsessak, og det er gjort undersøkelser på stedet, sierJan Åge Sakariassen, fungerende politistasjonssjef ved Farsund og Lyngdal politistasjon, til Fædrelandsvennen onsdag kveld.

De opplyser at det ikke finnes informasjon i saken som tilsier at det har skjedd noe straffbart.

Mer fra Dagsavisen