Innenriks

De ansatte på Kimek i Kirkenes beholder jobbene inntil videre

Verftet Kimek i Kirkenes får ferdigstille to russiske fiskefartøy som er under reparasjon. De vel 80 ansatte får dermed beholde jobbene sine inntil videre.

– Kimek har i styremøtet i dag besluttet å ikke gå til masseoppsigelser etter sterke signaler fra regjeringen. Signalene gir håp om at vi får ferdigstille de to fartøyene vi har til reparasjon ved verftet, skriver administrerende direktør Greger Mannsverk i en pressemelding.

Han sier dette vil gi bedriften bedre tid og muligheter til å arbeide videre med nye forretningsområder og planer for fremtiden.

Utenriksdepartementet understreker imidlertid overfor NTB at saken ennå ikke er ferdigbehandlet.

– Saken er fortsatt til behandling i UD. Den har høy prioritet og vil bli besvart så snart som mulig, sier pressetalsperson Guri Solberg.

Mannsverk sier verftet ser fram til en positiv dialog med regjeringen, og at de nå forventer ordninger som gjør dem i stand til å skape en «god framtid for ansatte, eiere og Sør-Varanger-samfunnet.»

Bedriften søkte 18. mai Utenriksdepartementet om tillatelse til å gjøre ferdig to russiske fartøy som lå ved verftet, i henhold til kontrakt. Skipsverftet har ikke kunnet ferdigstille arbeidet grunnet sanksjonene mot Russland som følge av krigen i Ukraina, og Kimek-direktør Greger Mannsverk truet med å si opp alle de rundt 85 ansatte ved hjørnesteinsbedriften i Kirkenes.

Mer fra Dagsavisen