Innenriks

ConocoPhilips ser på muligheten for havvind til Ekofisk

ConocoPhilips har valgt ikke å bygge ut vindkraft til Ekofiskfeltet i Nordsjøen selv, men kan melde sin interesse for en strøm fra en havvindpark i området.

Ifølge Klassekampen kan selskapet bli en kjøper av kraft fra havvindparken Sørlige Nordsjø II, som det samme med Utsira Nord pågår en konkurranse om å få bygge ut.

– Vi har undersøkt muligheten for å bygge ut vindkraft i Ekofisk-området, som viste seg å ikke være økonomisk bærekraftig. Nå ser vi på muligheten for å bli en framtidig kjøper av kraft fra den betydelig større og planlagte havvindparken Sørlige Nordsjø II, skriver Elisabeth Fiveland, kommunikasjonssjef i ConocoPhilips, til avisa.

Selv om tilrettelegging for elektrifisering av petroleumsinstallasjoner ikke er et krav i konkurranseutlysningen, vil det bli vektet positivt, ifølge Klassekampen.

– Olje- og energidepartementet mener det er positivt dersom prosjektkonseptene til første fase av Sørlige Nordsjø II kan legge til rette for tilknytning og elektrifisering av Ekofisk, dersom ytterligere utredninger viser at dette er aktuelt, skriver statssekretær Andreas Bjelland Eriksen (Ap) i en epost.

Ekofiskfeltet var i 1971 det første som kom i drift på norsk sokkel, etter at det ble funnet olje to år tidligere.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen