Innenriks

USAs utenriksminister besøker Norge for å delta på Nato-møte

Denne uka fikk Oslo besøk av verdens største hangarskip, USS «Gerald R. Ford». Neste uke kommer også USAs utenriksminister på besøk til den norske hovedstaden.

Antony J. Blinken skal etter planen være i Oslo i to dager, fra 31. mai til 1. juni. Der skal han ifølge en pressemelding fra det amerikanske utenriksdepartementet i et uformelt møte med andre Nato-utenriksministre. På agendaen står blant annet forberedelsene til Nato-toppmøtet i Vilnius i juli, støtte til Ukraina og andre transatlantiske prioriteringer med de allierte og Sverige. Han skal også møte statsminister Jonas Gahr Støre og utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Før besøket i Norge skal Blinken innom Sverige, mens han reiser videre til Finland etter Oslo-besøket. Der har han flere ulike programmer, men krigen mellom Russland og Ukraina er et tema som skal tas opp i samtlige land.

– Jeg ser fram til å reise til Luleå, Oslo og Helsingfors denne uken for å være med på å lede USA-EUs handels- og teknologiråd og delta på Natos uformelle utenriksministermøte, samt å møte våre allierte og partnere for å diskutere viktige bilaterale spørsmål, sier Blinken i en uttalelse på Twitter.

Antony J. Blinken har vært USAs utenriksminister i Joe Bidens regjering siden 26. januar 2021. Dette er hans første besøk i Norge som utenriksminister.

Nyeste fra Dagsavisen.no: