Innenriks

42-åring dømt til ti og et halvt års fengsel for drap på kvinne i Lier i fjor

Den 42 år gamle mannen som var tiltalt for å ha drept Sukanya Banglek (69) i Lier i januar i fjor, er dømt til ti og et halvt års fengsel i Borgarting lagmannsrett.

Saken er oppdatert.

Dommen er i tråd med påstanden fra aktor, statsadvokat Vibeke Gjøslien, og lagmannsretten er enig med tingrettsdommen fra Buskerud tingrett i januar i år, der han også ble dømt til ti og et halvt års fengsel.

Dommen er enstemmig.

Den 42 år gamle mannen har erkjent at det var han som utførte volden som førte til at Sukanya Banglek døde natt til 8. januar i fjor, men har forklart at han aldri hadde til hensikt å drepe 69-åringen. Banglek ble kvalt og slått med to vektmanualer. Den drepte kvinnen var svensk statsborger.

Tiltaltes erkjennelse på disse punktene kom tidlig og allerede før politiet hadde avdekket forholdet. Lagmannsretten fant etter en samlet vurdering at det bør gis et ikke ubetydelig fradrag i straffen som følge av disse forholdene.

Normalstraffen på drap i Norge ligger på rundt tolv års fengsel.

I tingretten fortalte mannen at han ble kjent med kvinnen på bingo et par år før hun døde, og det oppsto et forhold mellom dem, ifølge den tiltalte.

De møttes også på bingo kvelden før hendelsen fant sted. Denne kvelden skal det ha oppstått en krangel om penger. Mannen hevdet at Banglek hadde lånt 300.000 kroner av ham og ikke betalt tilbake, ifølge Drammens Tidende.

Nyeste fra Dagsavisen.no: