Innenriks

Hadja Tajik stadig mer populær blant Aps velgere

Tidligere Ap-nestleder og eksstatsråd Hadia Tajik ønskes inn i Ap-ledelsen av stadig flere Ap-velgere. Det viser en ny meningsmåling.

En undersøkelse foretatt av Kantar for TV 2 viser at Hadia Tajik stiger i popularitet, mens nær halvparten av Arbeiderpartiets velgere mener partisekretær Kjersti Stenseng bør byttes ut.’

Kunnskapsminister Tonje Brenna, som også er favoritt hos et flertall av Arbeiderpartiets fylkeslag, er mest populær hos velgerne. Hele 67,3 prosent ønsker henne inn i partiledelsen.

Hadja Tajik, som trakk seg som både statsråd og nestleder på grunn av pendlerboligsaken, er på andreplass over kandidatene som velgerne ønsker inn i partiledelsen, med en oppslutning på 65,1 prosent.

56,6 prosent ønsker et comeback for Helga Pedersen i partiledelsen, mens 45,7 prosent ønsker å beholde Bjørnar Skjæran. Bare 33,1 ønsker at partisekretær Kjersti Stenseng skal fortsette.

Siden forrige måling i mars har Tajiks popularitet gått markant opp, og Stensengs har fortsatt å falle.

Arbeiderpartiet holder sitt landsmøte 4.-6. mai og skal da velge ny partiledelse. Flere ønsker nytt blod inn i ledelsen etter de dårlige målingene for partiet.

Nyeste fra Dagsavisen.no: