Innenriks

Støre om skredhendelsene i Troms: – Dette er en tragisk inngang på påsken

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier de dødelige skredene i Troms er en tragisk inngang på påsken. Han oppfordrer folk til å lytte til myndighetenes råd.

Fire personer er bekreftet døde etter fire alvorlige skredhendelser i Troms fredag ettermiddag og kveld. Skredfaren er fortsatt svært høy.

– Dette er en tragisk inngang på påsken. Tankene mine går først og fremst til pårørende og etterlatte av de omkomne etter flere alvorlige skred i flere kommuner i Troms. Skredene har også feid dyr og bygninger på havet. Situasjonen er alvorlig og fortsatt uavklart, sier statsministeren i en uttalelse til NTB.

Han takker samtidig lokale myndigheter, hjelpemannskaper og frivillige for det han beskriver som en uvurderlig innsats i redningsarbeidet.

– Det er nå svært viktig å følge råd fra myndigheter og hjelpekorps om ikke å ta seg ut til områder med farevarsel. Det er betydelig skredfare i flere deler av landet, og jeg oppfordrer derfor alle til å følge med på NVEs snøskredvarsel på varsom.no, sier Støre.

Mer fra Dagsavisen