Innenriks

Eirik Jensen løslates midlertidig – erklært soningsudyktig av helsegrunner

Den narkotika- og korrupsjonsdømte tidligere polititoppen Eirik Jensen løslates midlertidig fra fengsel. Han er soningsudyktig på grunn av sviktende helse.

I første omgang blir Jensen løslatt i seks måneder, i det som kalles et straffeavbrudd, skriver VG.

– Vi har jobbet over tid med denne løslatelsen, som har vært svært viktig helsemessig for Jensen, og måttet prioriteres fremfor gjenåpningsspørsmålet. Nå vil han få tid til å arbeide videre med straffesaken i fred og ro, og gjenvinne sin helse. Det er en klok avgjørelse fra Kriminalomsorgens side, sier den tidligere politilederens advokat, John Christian Elden, til avisen .

Kriminalomsorgen kan beslutte at gjennomføringen av straffen skal avbrytes blant annet hvis domfeltes helsetilstand tilsier det.

Eirik Jensen blir hentet hjem i ettermiddag.

– Han er nedkjørt, sier samboer Ragna Vikre.

– Jeg skal bidra så godt jeg kan med å få ham på beina igjen. Han er veldig redusert, sier Vikre til NTB.

Jensen blir fulgt opp av helsepersonell, psykiatere og personene han har rundt seg.

– Jeg er veldig glad for at kriminalomsorgen har tatt en fornuftig avgjørelse. Det viktigste nå er få Eirik på beina igjen, både fysisk og psykisk. Det handler først og fremst å få ham til å falle til ro og inn i mer normale rutiner. Få trent litt og gå turer i skogen, sånne ting, sier Vikre.

Den tidligere polititoppen ble i 2020 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av hasj. Borgarting lagmannsrett fant det bevist at Jensen hjalp narkotikadømte Gjermund Cappelen med å smugle store mengder hasj inn i Norge.

Mer fra Dagsavisen