Innenriks

NRK: Magnus Carlsens søster Ellen har sendt trakasseringsvarsel til Norges Sjakkforbund

I etterkant av opplevelsene til sjakkspilleren Jennifer Shahade har også Magnus Carlsens storesøster Ellen sendt et trakasseringsvarsel til Norges Sjakkforbund.

Varselet dreier seg om opplevelser hun hadde i sjakkmiljøet for flere år siden, melder NRK.

Amerikanske Jennifer Shahade tok nylig i et lengre innlegg et hardt oppgjør med en profilert, mannlig sjakkspiller i det internasjonale miljøet.

Ellen Carlsen kjenner selv til personen, men har ikke de erfaringene med sjakkspilleren. Han har selv sagt at han ser fram til å svare på beskyldningene.

Uansett fikk varselet fra Jennifer Shahade Ellen Carlsen til selv å sende inn et trakasseringsvarsel. Hun sier at hun selv som ung ble kontaktet jevnlig på telefon av en eldre mann.

– Når du er en ung person så tenker en at det er ens egen feil, eller at en har opptrådt på en måte som gjør at personen tror at vi skal være venner. Det ansvaret skal ligge hos en voksen person, at en ikke skal kontakte en ung person i det hele tatt. Det er ikke greit, sier Ellen Carlsen.

Sist måned sendte hun inn varselet til Norges Sjakkforbund.

– Det var først og fremst for at en skal se på rutinene slik at man forebygger at det skjer i framtida. Hvis jeg har opplevd det, så har kanskje andre det også.

Nyeste fra Dagsavisen.no: