Innenriks

Tajik og Brenna mest populære hos Ap-velgere

En ny meningsmåling utført for TV 2 viser at et flertall av dem som stemmer på Arbeiderpartiet vil ha både Hadia Tajik og Tonje Brenna inn i Ap-ledelsen.

Både dagens nestleder Bjørnar Skjæran og partisekretær Kjersti Stenseng sliter med støtten, viser målingen som Kantar har utført for TV-kanalen.

Av Aps velgere svarer 73,3 prosent at Brenna bør bli med og 53 prosent at Tajik bør bli med i partiledelsen – sammen med leder Jonas Gahr Støre – etter Aps landsmøte i mai.

Til sammenligning svarer 41,4 prosent at Stenseng bør være med og 36,2 prosent at Skjæran bør være med i partiledelsen.

Begge de to nestlederkandidatene holdt innledning på 8. mars-møtet kvinnenettverkene i Oslo og Akershus Ap arrangerte torsdag. Tajik ønsket ikke å kommentere målingen, mens Brenna sier at resultatet er hyggelig, men at det er landsmøtet som bestemmer til slutt.

Tallene viser samtidig at Tajik er den flest Ap-velgere (34,8 prosent) mener ikke bør tre inn igjen i partiledelsen, fulgt av Skjæran (27,6 prosent), Stenseng (23,3 prosent) og Brenna (7,5 prosent).

Når det gjelder velgere fra alle partier og ikke kun bare Ap, så er tendensen den samme: 54,4 prosent svarer Brenna bør inn i partiledelsen, 40,7 prosent svarer Tajik, 29,8 Stenseng og 26,4 prosent Skjæran.

Nyeste fra Dagsavisen.no: