Innenriks

Ung mann alvorlig skadd i voldshendelse i Kristiansand – to gutter siktet for grov kroppsskade

To gutter er pågrepet og siktet for grov kroppsskade etter at en ung mann ble alvorlig skadd i en voldshendelse i Kristiansand natt til lørdag.

Politiet fikk melding om hendelsen på Nodeland, en drøy mil vest for Kristiansand, litt før klokken 0.30 natt til lørdag. Situasjonen ble beskrevet som kaotisk med mange folk til stede. Den ene av de to pågrepne guttene er ifølge flere medier under barnevernets omsorg.

De to guttene skulle etter planen avhøres lørdag, men ved 17-tida lørdag var ingen av dem avhørt ennå, opplyser politiet til NTB.

– Vi venter på forsvarerne, og vi håper å få til et avhør sent i kveld eller i morgen, sier jourhavende jurist Anne-Grethe Isachsen i Agder politidistrikt.

De to vil bli fremstilt for varetektsfengling søndag, sier hun til Fædrelandsvennen.

Forsvarerne, advokat Øivind Sterri og Ola Sønju Bårnes, har avslått å uttale seg om saken foreløpig overfor avisa.

Mange vitner

Fornærmede, som skal være i slutten av tenårene, ble fløyet til sykehus i Oslo. Politiet opplyste til avisa lørdag morgen at tilstanden til den unge mannen var svært alvorlig. Lørdag ettermiddag hadde politiet ingen nye opplysninger om tilstanden.

Politiet ønsker å avhøre alle som kan ha vært vitne til hendelsen.

– Vi prøver å avklare hvem som kan ha sett noe, og om hvem som kan bidra med informasjon i saken, sier jourhavende jurist Svein Håland i Agder politidistrikt til TV 2.

Kriseteam

Politiet har til nå vært sparsomme med opplysninger om motiv, hendelsesforløp, relasjon mellom de tre involverte og bruk av mulig våpen.

Kommunen er i dialog med politiet for å få til en samling med ungdommene som var vitne til voldshendelsen.

– Det var en del ungdom som var tett på. De kan ha sett ting som ikke er greit å se, sier ordfører i Kristiansand Jan Oddvar Skisland (Ap) til NRK.

Kommunens kriseteam følger opp familien til den skadde.


Nyeste fra Dagsavisen.no: