Innenriks

Alessandra vant årets MGP-finale med låta «Queen of Kings»

Norsk-italienske Alessandra (20) vant årets MGP-finale i Trondheim med låta «Queen of Kings». Favoritten Ulrikke Brandstorp havnet på andreplass.

Tekst og melodi er signert Henning Olerud, Stanley Ferdinandez, Alessandra Mele selv og Linda Dale. Låta handler om å tørre og være seg selv, og det å komme sterkere ut av vanskelige perioder i livet.

– Jeg har fått en så stor ære – jeg skal gjøre dere stolte, sa en jublende vinner.

Hun innså at noe særlig med søvn kommer det ikke til å bli med det første.

– Jeg må sette meg ned, hvis ikke detter jeg, sa hun, men fikk straks beskjed om å reise seg igjen for å fremføre vinnerlåta.

20-åringen har bodd mesteparten av livet i Italia, men bestemte seg for å flytte til Norge for to år siden etter å ha fullført videregående.

Alessandra deltok i The Voice i 2022 og bor nå på Lillehammer hvor hun studerer på musikkskolen Limpi.

Støre jubler

Selveste statsministeren var raskt ute på Twitter med gratulasjon til vinneren:

– Gratulerer til Alessandra som vinner av Melodi Grand Prix 2023 med sterk låt! Suveren seier – vi er klare for Liverpool! skrev Jonas Gahr Støre.

Plateselskapet Universal mener Alessandra fikk en bemerkelsesverdig seier.

– Den globale TikTok-sensasjonen har hatt en enorm suksess med vinnerlåten «Queen of Kings», som siden slippet har hatt en eksplosiv vekst og strømmer i skyhøy fart oppover listene. Den har blitt strømmet over 6 millioner ganger, som den mest strømmede finalistlåten i hele Europa, skriver de i en pressemelding lørdag kveld.

Maskefall

Sangen ligger som nummer fem på Spotifys topplister og har ifølge selskapet allerede oppnådd historiske tall i norsk MGP-sammenheng.

Den andre sensasjonen i kveld, som riktignok var godt varslet, var at Subwoolfer tok av seg maskene. Ikke helt overraskende dukket Gaute Ormåsen og Ben Adams fram bak de gule ulvefjesene.

Favoritten Ulrikke Brandstorp måtte nøye seg med den sure andreplassen, mens Atle Pettersen kom på tredjeplass.

- Jeg er selvfølgelig skuffet, jeg har lagt sjel og hjerte i dette. Samtidig er jeg også stolt og kommer ikke til å gi meg, sa hun til Adresseavisen etter finalen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: