Innenriks

KrF over sperregrensa på ny måling – Rødt holder stand

KrF karrer seg over sperregrensen i en partimåling for februar. Høyre fortsetter framgangen, og Rødt holder stand til tross for en opphetet Ukraina-debatt.

På målingen som Opinion har utført for Alltinget og ABC Nyheter går KrF fram fra 2,4 prosent i forrige måling til 4 prosent og karrer seg så vidt over sperregrensa.

– Det er kjekt med målinger som viser at vi kan nå sperregrensa. Men det ligger hard jobb foran oss fram mot neste valg, sier Bollestad til ABC Nyheter.

Til tross for mye støy rundt Rødts interne diskusjon om våpenhjelp til Ukraina, så viser partibarometeret bare en mindre justering for Rødt, som ender på 6,4 prosent, en tilbakegang på marginale 0,5 prosentpoeng.

Dette er den første målingen som er kommet etter at partiets omdiskuterte våpenstandpunkt var tema i NRK-programmet Debatten.

– Jeg hadde nok ventet en større bevegelse på selve oppslutningen. Men det er jo gått to uker siden den mye omtalte debatten på NRK, sier rådgiver Martin Stubban i Opinion til Alltinget.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 17,4 prosent, mot 17,7 prosent i januarmålingen.

Høyre fortsetter å styrke seg og ender på 31,9 prosent, fram med 0,9 prosentpoeng fra januarmålingen. Siden stortingsvalget for snart halvannet år siden har partiet gått fram med hele 11,5 prosentpoeng.

Samlet ville de fire borgerlige partiene ha vunnet 95 mandater om dette var valgresultatet, og dermed hatt klart flertall.

Hele målingen (endring fra januar i parentes): R 6,4 (-0,5), SV 8 (-1,5), Ap 17,4 (-0,3), Sp 5,5 (-0,8), MDG 4,3 (+0,2), V 5 (+1), KrF 4 (+1,6), H 31,9 (+0,9), Frp 12,6 (-0,6), Andre 5 (+0,1).

Målingen er tatt opp mellom 24. og 27. januar og er basert på 1.003 telefonintervjuer. Feilmarginen er mellom 1 og 3 prosentpoeng.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: