Innenriks

Flyr lyktes ikke med finansieringsplanen – styret vurderer alternativer for videre drift

Flyselskapet Flyr kom ikke i mål med den nye finansieringsplanen. Situasjonen er alvorlig og styret skal vurdere om det finnes alternativer for videre drift.

Selskapet presiserer i en pressemelding at mandagens flygninger til Malaga, Alicante og Las Palmas går som normalt. Selskapet har ingen planlagte flygninger tirsdag, og informasjon om framtidige flygninger blir delt så snart som mulig, opplyser selskapet.

I november i fjor gikk Flyr inn for en redningsplan som skulle sikre selskapet 700 millioner kroner i friske midler. Denne forutsatte en kurs per aksje på minimum ett øre, men aksjekursen har over tid ligget under det som var nødvendig for å kunne gjennomføre planen.

Selskapet har siden før jul derfor jobbet med en alternativ finansieringsplan.

– Dessverre har ikke Flyr lyktes med den alternative finansieringsplanen og befinner seg nå i en situasjon der styret må vurdere om det finnes alternativer for videre drift, sier styreleder Erik Braathen i Flyr.

Mangel på fly

Braathen sier at Flyr som følge av global mangel på fly, har opplevd stor etterspørsel etter charteroppdrag og utleie av fly og mannskap til andre.

– Før jul hadde vi fremforhandlet en avtale med et europeisk flyselskap tilsvarende seks fly i produksjon i perioden mars til oktober, forutsatt at vi hadde en alternativ finansieringsplan på plass. Selskapet og de finansielle rådgiverne forventet at denne avtalen ville resultere i at man lyktes med den alternative finansieringsplanen, sier styrelederen.

– Synd for den norske forbrukeren

Investor Jan Petter Sissener er gjennom sitt fond største aksjonær i Flyr.

Han sier til E24 at selskapet havner i en alvorlig situasjon hvis de ikke klarer å finne egenkapital.

Sissener understreker at aksjeposten hans i Flyr kun utgjør en liten del av fondets portefølje, og at de ikke vil bruke så mye tid på Flyr.

– Men det er veldig synd for den norske forbrukeren, sier han.

Sissener har ikke bestemt seg for hva han vil gjøre videre.

Får juling på børsen

Flyr-aksjen fikk røff behandling da Oslo Børs åpnet mandag. Aksjen falt over 76 prosent fra start. I 10-tiden hadde nedgangen roet seg, og aksjen var da ned noe over 66 prosent.

Børsen sluttet med oppgang i forrige uke, men startet denne uken med nedgang. En halvtimes tid etter åpning var hovedindeksen på 1,192.81 poeng, ned 0,53 prosent.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Nyeste fra Dagsavisen.no: