Innenriks

Eline Thorp, Atle Pettersen og Skrellex videre til gullfinalen i Melodi Grand Prix

Eline Thorp, Atle Pettersen og Skrellex går videre etter den tredje og siste delfinalen i Melodi Grand Prix lørdag. 4. februar står finalen for tur i Trondheim.

– Jeg er så sykt fornøyd og stolt, sa Atle Pettersen da gullfinale-billetten var sikret lørdag kveld.

Pettersen deltar med låten «Masterpiece», som han har skrevet sammen med Andreas Stone Johansson og Hannah Dorothy Bristow, og handler om kjærligheten til datteren, som er ett år gammel.

Eline Thorp kom også videre med låten «Not Meant to Be», skrevet av artisten selv sammen med Jonas Holteberg Jensen, Andreas Stone Johansson og Elsa Søllesvik.

Siste finaleplass fra tredje delfinale fikk Skrellex som stilte med låten «Love again», skrevet av artisten selv, som egentlig heter Kai Thomas Ryen Larsen. Tekst og melodi ble laget i samarbeid med Michael James Down, Will Taylor, Primoz Poglajen og Jonas Gladnikoff.

Til sammen var sju artister i ilden i lørdagens delfinale i Nydalen i Oslo. Akuvi, Tiril Beisland, Stig van Eijk og Maria Celin klarte ikke å ta sangene sine hele veien.

Første delfinale var 14. januar. Gullfinalen går av stabelen i Trondheim spektrum neste lørdag, 4. februar. Vinneren av finalen i Trondheim skal representere Norge i Eurovision Song Contest (ESC), som arrangeres i Liverpool i Storbritannia.

Første ESC-semifinale er 9. mai, andre semifinale er 11. mai og deretter følger hovedfinalen 13. mai.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: