Innenriks

Person skutt av politiet i Kristiansand

En person med våpen ble fredag kveld skutt i beinet av politiet etter det som blir beskrevet som en truende situasjon i Kristiansand sentrum.

Vedkommende er innlagt på Sørlandet sykehus. Politiet varslet om hendelsen like før klokken 21.

– Operasjonssentralen fikk fredag kveld melding om at en person gikk med våpen i Kristiansand sentrum. Da politiet kom i kontakt med personen oppsto det en truende situasjon som resulterte i at politiet avfyrte skudd, skriver Agder-politiet i en pressemelding.

Ingen politibetjenter ble skadd i situasjonen, opplyser politiet.

Kripos varslet

Spesialenheten har besluttet å iverksette etterforskning etter hendelsen. Kripos er varslet, og at de vil bistå med åstedsundersøkelser.

– Formålet med etterforskningen er å få belyst hendelsesforløpet og de nærmere omstendighetene, skriver Spesialenheten i en pressemelding.

Spesialenheten opplyser at våpnene i saken vil bli sikret.

– Spesialenheten vil avhøre tjenestepersoner og vitner så snart som mulig. Av hensyn til den videre etterforskningen gis det ikke mer detaljert informasjon om saken på nåværende tidspunkt, heter det videre.

Skjold og automatvåpen

Et vitne har fortalt til Fædrelandsvennen at hun så en mann med en lang kniv i nærheten av åstedet kort tid i forveien.

Avisen fikk ved 19.40-tiden fredag kveld tips om at politi utstyrt med skjold og automatvåpen hadde tatt oppstilling i Festningsgata i Kristiansand.

Politiet i Agder vil ikke kommentere saken, og viser til Spesialenheten for ytterligere kommentarer.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen