Innenriks

Wagner-avhopper avhøres: – Er sliten, men vil dele informasjon

Kripos har begynt avhørene av Wagner-avhopper Andrej Medvedev, som har søkt asyl i Norge etter å ha tatt seg ulovlig over grensen fra Russland forrige uke.

Medvedevs forsvarer Brynjulf Risnes bekrefter overfor Dagbladet. at avhørene er i gang.

– Avhørene med Kripos har begynt og vil mest sannsynlig pågå over noe tid. Det er vanskelig å si noe om omfang eller innhold, men temaene vil være hans tjeneste i Wagner-gruppa, sier Risnes til avisen.

Medvedev ble pågrepet av politiet i Pasvikdalen langs den russiske grensa fredag og søkte umiddelbart asyl i Norge. Han var med i den russiske leiesoldatgruppa Wagner i flere måneder i 2022, før han rømte, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Gulagu.net.

– Hvor lange avhørene blir og hva som i detalj blir sagt kan jeg ikke si noe om. Medvedev er sliten, men fortsatt innstilt på å dele informasjon, sier Risnes til NTB.

Kripos bekreftet onsdag at de ønsket å avhøre Medvedev om hans tid i Wagner-gruppa. Han har status som vitne i saken.

Kripos har det nasjonale ansvaret for etterforskning av krigsforbrytelser i Norge og deltar i den internasjonale etterforskningen av krigsforbrytelser i Ukraina ved Den internasjonale straffedomstolen (ICC).

Mer fra Dagsavisen