Innenriks

Kaski ber SV unngå lederstrid

Kari Elisabeth Kaski (SV) har ikke tenkt å slåss for å bli partileder. Skal hun stille, må det være fordi hun opplever å ha et flertall som støtter henne.

– Det er enormt viktig. Jeg har ikke engang lyst å tenke på å gjøre det om jeg ikke opplever å ha nok støtte. Det handler om at jeg har ikke krefter til å gå inn i noen stor valgkamp i eget parti, sier hun til VG.

Kaski har vært taus siden Audun Lysbakken annonserte sin avgang som partileder i SV. I tillegg til Kirsti Bergstø er det henne mange i partiet peker på som ny partileder.

– Jeg håper valgkomiteen har nok ører ut mot partiorganisasjonen til å forstå hvor flertallet ligger, sier partiets finanspolitiske talsperson.

Hun varsler at hun ikke er interessert i noen kampanje eller storstilt kamp om vervet, slik som da partiet skulle velge mellom henne og Torgeir Knag Fylkesnes som nestleder i 2019.

Saken fortsetter under videoen

Kaski har også en klar oppfordring om å få avklart lederspørsmålet i god tid før landsmøtet. Hun ønsker ikke å gå i noen kamp på landsmøtet.

– Det vil jeg ikke gjøre, det er uaktuelt. Jeg vil ikke inn i en kamp på landsmøtet. Jeg synes ikke kampvotering er en god måte å velge ny partileder på, sier stortingsrepresentanten, som er andre nestleder i finanskomiteen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen