Innenriks

Studenter må vente lenge på psykolog

Ved landets største studentsamskipnader må studentene vente opp mot tre måneder før de får en time hos psykolog.

Khrono har bedt de 14 studentsamskipnadene i landet om en oversikt over ventetiden for å snakke med en psykolog. Oversikten viser at ventetiden spriker fra noen få dager til tre måneder.

Samtidig er det i budsjettenigheten mellom regjeringspartiene og SV i forrige uke klart at studentsamskipnadene får et tilskuddskutt på 25 millioner i 2023, og frykten er at det skal gå ut over studentenes psykiske helsetilbud.

– Vi opplever stor pågang nå og har gjennomført flere konsultasjoner per nå enn vi hadde på samme tidspunkt både i 2020 og 2021. Vi er særlig bekymret for at det er kutt i tildelinger som går til å styrke studenters psykiske helsetilbud og helsefremmende tiltak som forebygger for psykisk uhelse, sier leder for SiO Psykisk helse, Anne Karin Mullally.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: