Innenriks

Peker på Brenna som ny nestleder i Arbeiderpartiet

Fylkeslederen i Agder mener kunnskapsminister Tonje Brenna bør bli ny nestleder i Arbeiderpartiet. Støre sier det er gode grunner til å ha to nestledere igjen.

– Hun kan lede. Hun engasjerer og har også strategiske egenskaper, sier fylkesleder Cecilie Knibe Kroglund i Agder Ap til NRK.

Siden Hadia Tajik trakk seg som nestleder i mars, har Aps ledelse bestått av statsminister Jonas Gahr Støre, nestleder Bjørnar Skjæran og partisekretær Kjersti Stenseng.

Flere tar nå til orde for å utvide partiledelsen med en nestleder til, på landsmøtet i mai.

Støre sier til NRK at det er gode argumenter for å ha to nestledere i partiet.

– Vi har vedtekter som åpner for både én og to nestledere. Vi hadde to, så jeg mener det er gode argumenter for å ha to, fordi vi er i regjering, vi har et stort ansvar og mye vi skal følge opp i en partiorganisasjon, sier Støre.

Overfor Vestavind Sveio forteller statsråden at hun har lyst til å gjøre jobben sin som kunnskapsminister så godt hun kan.

– Etter hvert kommer Arbeiderpartiet til å åpne en valgkomité vi vil ha et landsmøte. Vi tar det da, sier kunnskapsministeren.

Brenna understreker at hun besøker Sveio i sin rolle som statsråd for å lære om stedet, samt at hun gjør det hun kan for at den norske skolen skal bli bedre.

– Min jobb er å gjøre en så god jobb som jeg kan nå, så tar vi resten når vi kommer dit, sier Brenna.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: