Innenriks

Høyre med nytt byks – Senterpartiets fall fortsetter på ny måling

Høyre får en oppslutning på 30,9 prosent i TV 2s desembermåling og er dermed det partiet som går mest fram. Ap får 19,8 prosent, mens Sp lander på 5,1 prosent.

Oppslutningen er Høyres sterkeste tall på en TV 2-måling siden høsten 2013. Bakgrunnstall fra målingen tilsier at Høyre har hentet mer enn 140.000 velgere fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet siden valget i fjor.

Selv om Ap havner under 20-tallet, opplever partiet faktisk en oppgang på 0,7 prosentpoeng fra TV 2s forrige måling i november. Samme måned opplevde Ap å havne helt ned på 15,4 prosent i en måling hos Vårt Land. Senterpartiet får en oppslutning på 5,1 prosent i TV 2-målingen, tilbake 1,1 prosentpoeng.

Fremskrittspartiet er det partiet som går mest tilbake i målingen. Partiet får en oppslutning på 10,6 prosent, ned 1,5 prosentpoeng fra november. Venstre går fram 1,0 prosentpoeng til 5,6 prosent, mens KrF faller 0,8 prosentpoeng til 2,9 prosent.

SV er fjerde størst i målingen med en oppslutning på 8,9 prosent, opp 0,3 prosentpoeng. Rødt får 7,4 prosent, ned 0,5 prosentpoeng, mens MDG kommer over sperregrensa med 4,1 prosent, en framgang på 0,3 prosentpoeng fra novembermålingen. Andre partier får en samlet oppslutning på 4,8 prosent.

Meningsmålingen er gjort av Kantar for TV 2 med telefonintervjuer av 980 personer mellom 28. november og 2. desember. Feilmarginen er på 1,4–2,8 prosentpoeng.

Nyeste fra Dagsavisen.no: