Innenriks

Discovery om anmeldelsen av Antonsen: – Det som beskrives er uakseptabelt

Discovery Groups Hanne McBride bruker ord som «uakseptabelt», «alvorlig» og «trist» for å beskrive det Atle Antonsen er politianmeldt for. Antonsen har samtidig bedt om å bli fritatt av P4s Misjonen, skriver NRK.

– De handlingene som beskrives i posten til Sumaya Jirde Ali, er helt uakseptable, og dette er en alvorlig og trist sak. Det er også en politisak. Vi har ikke hatt kjennskap til saken før i dag og bestreber oss nå på å opprette og opprettholde en god dialog med de som var involvert, og få kunnskap om deres opplevelse, skriver kommunikasjonsdirektøren i en epost til NTB.

Samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali har politianmeldt komikeren Atle Antonsen for grov rasisme og bruk av fysisk makt mot henne på et utested i Oslo.

– Det er også vår oppgave å ivareta menneskene som er på skjerm hos oss. Det gjelder både Sumaya Jirde Ali og Atle Antonsen. Det hensynet veier tungt, og eventuelle vurderinger om fremtidige sesonger og episoder er det ikke naturlig å verken forskuttere, konkludere eller kommentere på nå.

P4s programredaktør Anders Opsahl skriver følgende i en epost til NRK om saken:

– Vi har først i dag blitt kjent med denne saken via mediene, og det som beskrives er holdninger og oppførsel som er uakseptable og som vi som tar den sterkeste avstand fra. Så vidt vi forstår er saken ferdig etterforsket og sendt til statsadvokaten for påtaleavgjørelse. Det vil nå være naturlig å avvente statsadvokatens beslutning. Atle har inntil videre bedt om å bli fritatt fra å sende Misjonen, og det er beslutning vi støtter ham i.

Mer fra Dagsavisen