Innenriks

Støre møtte pressen etter Ap-møte: – Må formidle ting bedre

Arbeiderpartiet nådde et foreløpig bunnivå på 16,9 prosent på den siste meningsmålingen i forrige uke. Mandag var sentralstyret samlet for å snakke om veien videre.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at det ikke kommer noen store, nye politiske grep etter mandagens krisemøte i sentralstyret.

– Det er en tøff tid (for Ap). Vi har et behov for å formidle ting bedre. Mange av dem som nå velger å sette seg på gjerdet, er usikre på Ap. Da må vi ut og snakke med dem. Vise at vi har svarene på det de tenker på, sa Støre til den ventende pressen på vei ut av møtet mandag.

Møtet i sentralstyret var planlagt, men er blitt kalt et krisemøte etter den lave oppslutningen Arbeiderpartiet har hatt på målingene i det siste. Støre sier at han fikk mange gode tilbakemeldinger.

– Vi skal jobbe med politikkutvikling fram mot vårt landsmøte i april. Det er varianter av alvor når vi har disse målingene, men vi er også veldig opptatt av å få politikken vår ut, hva vi gjør i statsbudsjettet, hvilke mål vi har og hva vi prioriterer, sier Støre.

Han legger til at det er krevende å få fram dette når folk har det vanskelig.

Det var ventet at det blir en diskusjon om partiets stilling akkurat nå og veien videre, skrev VG før møtet.

Også LO-leder Peggy Hessen Følsvik hadde et lignende budskap som Støre på vei ut fra møtet.

– Vi har hatt et godt møte, og alle er enige om å brette opp ermene. Vi må gjøre enda mer for å vise fram den gode politikken som vi tross alt når fram med, sa LO-lederen.

Hittil i november er Arbeiderpartiets gjennomsnittlige oppslutning på nasjonale meningsmålinger 18,9 prosent. Partiet ligger dermed klart bak Høyre, som har en gjennomsnittlig oppslutning på 30,3 prosent. Regjeringspartner Senterpartiet sliter også, med en snittoppslutning på 5,5 prosent.

Saken er oppdatert

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: