Innenriks

Regjeringen: Mennesker med utviklingshemming skal ha samme rettigheter som andre

Mennesker med utviklingshemming skal ha de samme rettigheter og muligheter som andre, ifølge en stortingsmelding som regjeringen la fram fredag.

– Demokratisk deltakelse og like muligheter til å bli sett, til å bli hørt, og til å kunne bidra er viktig for alle. Og det er i bunn og grunn det denne stortingsmeldingen handler om. At mennesker med utviklingshemming skal ha de samme rettighetene og mulighetene som alle andre til å delta i samfunnslivet – på like vilkår og uten diskriminerende barrierer, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i en pressemelding.

Stortingsmeldingen tar for seg mange rettighetsområder og er laget i samarbeid mellom departementene.

– En samlet regjering er klar til å føre en aktiv politikk for å styrke likestillinga i Norge. Da må vi ha en helhetlig tilnærming i politikken, sier Trettebergstuen.

Saken fortsetter under videoen

Det er gjennomført et menneskerettighetsseminar for personer med utviklingshemming der de fikk anledning til å gi innspill. Meldingen vil kunne brukes som en plattform for fremtidig politikk der tiltak og tjenester for personer med utviklingshemming er best mulig koordinerte og samordnet.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen