Innenriks

Droner observert ved flere mobilmaster

Myndighetene har fått tips om droner rundt mobilmaster flere steder i landet. Derfor blir telekombransjen bedt om å skjerpe beredskapen.

– Det har blitt gjort observasjoner flere steder i landet, både i Sør-Norge og i Trøndelag, sier Svein Scheie, seksjonsleder for tilsyn og beredskap i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) til NRK.

Nkom har fått meldinger om både uidentifiserte droner og mistenkelige personer rundt mobilmaster og elektronisk kommunikasjonsanlegg.

På grunn av observasjonene har de bedt mobil- og bredbåndsselskapene om å være ekstra på vakt for mistenkelig aktivitet nær anleggene sine.

Telia

Teleselskapet Telia hever beredskapen og overvåkingen av deres samfunnskritiske infrastruktur.

– I lys av dagens sikkerhetssituasjon har Telia hevet beredskapen og vi har styrket monitoreringen av vår samfunnskritiske infrastruktur. Av sikkerhetsmessige årsaker kan vi ikke gå i detaljer på tiltak. Vi har tett og god dialog med aktuelle myndigheter, skriver kommunikasjonssjef Ellen Cecilie Scheen i en mail til TV 2.

Telia er Norges nest største teleleverandør og del av Nordens største telekomselskap, Telia Company.

Skjerpede sikkerhetstiltak

Informasjonssjef i Telenor Julie Hæhre skriver i en SMS til NTB at de har hatt skjerpede sikkerhetstiltak lenge. Hun svarer imidlertid ikke på om de har styrket beredskapen ytterligere nå, etter droneobservasjonene.

– Vi har tett dialog med myndighetene og innfører løpende tiltak som følger av råd og sikkerhetsforskrifter gitt av norske myndigheter. Konkret hva det går ut på, kan vi av sikkerhetsmessige årsaker ikke gå inn på, skriver hun

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen