Innenriks

Danby Choi: – Det Resett driver med er egentlig ganske «woke»

Subjekt-redaktøren blir ikke plaget av at folk er sinte på ham. Men det svir hvis et nett-troll tar ham i faktafeil.

Saken er oppdatert

– Første gangen jeg ble kontroversiell, var det til forsvar for pedofile. Det brukes for alt det er verdt. Jeg er fremdeles «han som støtter pedofile», og jeg gjør fortsatt det, men de tar meg ikke for det jeg sa.

Han viser til at pedofile ikke har valgt å være det, og at de trenger hjelp.

I den nyeste episoden av Dagsavisens podkast møter du Subjekt-redaktør og grunnlegger Danby Choi i avisas lokaler. De siste årene har Choi bemerket seg i samfunnsdebatten, som en kritisk stemme – særlig når det gjelder identitetspolitikk og ytringsfrihet. Noen opplever ham som kontroversiell.

– Det er selvforskyldt. Jeg har et engasjement for upopulære stemmer, og da blir det jo mye bråk. Men jeg mener ytringsfrihetsspørsmål alltid kommer til å handle om de kontroversielle. Uten dem, er det ingen gnisninger, det beveger ingen grenser.

Choi er opptatt av begreper som «woke» og «cancel-culture» – og det å kansellere andre meninger enn den som ses på som «den riktige». Det er ofte venstresida som ses på som de største bidragsyterne til dette, men Choi påpeker at det kan oppstå overalt.

– Kanselleringskultur og «wokehet» finnes på begge sider, og det har jeg reflektert mye over i det siste. Det Resett driver med er egentlig ganske «woke», sier han, og fortsetter:

– Som da de insinuerte at snikislamiseringen var fullkommen gjennom at IKEA hadde begynt å kalle julen for vinterfest. Det stemte jo bare ikke. De ser noen sammenhenger som ikke er der. Akkurat som dem som mener at enkelte benker er rasistiske.

På mange måter er han en annerledes medie-redaktør. Også når det kommer til stil: Dyre dresser og fin bil.

– Folk vil ha det til at jeg er en usympatisk høyrefyr, men det stemmer bare ikke. Jeg har ikke en formue å forsvare. Jeg er vokst opp på 50 kvadrat på østkanten med moren min og broren min. Jeg har null, og er vokst opp med null. Jeg er ikke markedsliberal, jeg er verdiliberal, sier han.

Hør hele episoden med Danby Choi her:


Flere episoder?

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen