Innenriks

Kvinnen som er siktet for drapet i Bærum, har delvis erkjent de faktiske forhold

Forsvareren til kvinnen i 20-årene som er siktet for å ha drept en mann i Bærum natt til torsdag, sier at kvinnen nå får oppfølging fra helsepersonell.

– Hun har delvis erkjent de faktiske forhold, men jeg vil ikke utdype noe mer rundt hva hun har forklart i avhør enn det, sier advokat Marte Svarstad Brodtkorb til NTB.

Hun er forsvarer for kvinnen i 20-årene som er siktet for drapet på en mann i 30-årene på Gjettum i Bærum. Mannen ble natt til torsdag funnet død utenfor en kommunal omsorgsbolig der det blant annet er døgnplasser for psykisk helse og rus.

Fengslet i fire uker

Kvinnen ble pågrepet i nærheten av åstedet kort tid etter. Hun forklarte seg i avhør på politihuset i Oslo torsdag, men har ikke tatt stilling til straffskyld.

Fredag ble hun varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll i tråd med påtalemyndighetens begjæring. Dette begrunnet i fare for bevisforspillelse.

Møtet skjedde i form av såkalt kontorforretning, der kvinnen samtykket til fengsling uten at hun var til stede i retten da kjennelsen ble avsagt.

– Preget av alvoret

Advokat Brodtkorb sier kvinnen er preget av saken.

– Hvordan går det med din klient nå?

– Hun er naturlig nok preget av alvoret i saken og får bra oppfølging fra helsepersonell.

Lisbeth Aasheim Jansen sa torsdag at psykisk sykdom er én av hypotesene de undersøker i forbindelse med drapet, og at de vil vurdere en judisiell undersøkelse av siktede.

Brodtkorb sier at kvinnen ikke vil motsette seg det.

– Vi legger til grunn at det vil bli gjort, sier hun.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen