Innenriks

Død mann funnet av tilfeldig forbipasserende i Bærum – kvinne siktet for drap

En kvinne i 20-årene er siktet for å ha drept en mann i 30-årene på Gjettum i Bærum. Politiet vil undersøke kvinnens psykiske helse.

– Politiet er noe kjent med kvinnen fra tidligere, men hun har ikke saker på seg som har betydning for denne saken, sier Lisbeth Aasheim Jansen, leder for drapsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding like før klokka 3 natt til torsdag om at en livløs person var funnet utendørs på Gjettum i Bærum. Den avdøde er identifisert, og politiet er i gang med å varsle pårørende.

Kvinnen ble raskt pågrepet, og hun er siktet for drap.

Vurderer judisiell undersøkelse

Den døde mannen ble funnet utenfor en kommunal omsorgsbolig der det blant annet er døgnplasser for psykisk helse og rus.

Jansen vil ikke si hvorvidt kvinnen eller mannen har tilknytning til omsorgsboligen, men sier at psykisk sykdom er én av flere hypoteser de undersøker.

– Vi vil vurdere en judisiell undersøkelse av siktede, sier hun.

Da NTB snakket med henne i 11.45-tiden, sa avsnittslederen at hun håpet at politiet ville kunne gå i gang med avhør «hvert øyeblikk».

Hun har fått oppnevnt advokat Marte Svarstad Brodtkorb som sin forsvarer.

– Jeg kan bekrefte at det er en kvinne som er siktet for drapet. Hun skal nå i avhør. Utover det kan jeg ikke gi ytterligere opplysninger på det nåværende tidspunkt, sier Brodtkorb til Budstikka.

Ble funnet av tilfeldig forbipasserende

Jansen vil ikke gå inn på hva slags typer skader den drepte mannen hadde. Avsnittslederen sier at det er en relasjon mellom den avdøde og den siktede, men at de ønsker å finne ut mer om denne.

– Han ble funnet av personer som var ute og kom over ham. Etter hva vi forstår, var personene der tilfeldig, sier hun.

– Vet dere om drapet skjedde utendørs eller innendørs?

– Vi undersøker både ute og inne i omsorgsboligen.

– Har det vært vitner til selve drapet?

– Ikke som vi kjenner til. Politiet har avhørt flere vitner som var i nærheten, men vi ønsker fremdeles å komme i kontakt med personer som enten kjenner relasjonen mellom avdøde og siktede, eller som kjenner til selve hendelsen.

Lisbeth Aasheim Jansen sier at kvinnen ble pågrepet ikke langt fra åstedet på bakgrunn av opplysninger politiet fikk på stedet, og at pågripelsen forløp uten dramatikk.

Medarbeidere og beboere i boligene blir ivaretatt av kommunens psykososiale team.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen