Innenriks

LNG-rederier hever sikkerhetsnivået

Flere norske rederier som transporterer flytende gass (LNG), hever sikkerhetsnivået i kjølvannet av den spente sikkerhetssituasjonen etter Nord Stream-lekkasjene.

– Vi høyner sikkerhetsnivået på terminalene, som vi antar har størst risiko. Det blir skjerpet adgangskontroll og ikke minst cybersikkerhet. Dataangrep kan ramme alle enhetene uten fysisk tilstedeværelse, sier Øistein Dahl i Cool Company Management til Teknisk Ukeblad.

Selskapet har blant annet en flytende terminal i Nederland, som Dahl trekker fram som den mest utsatte. Han tror ikke skipene er spesielt utsatt, men det er likevel satt inn ekstra tiltak også der.

Det norske rederiet Höegh LNG har også styrket sikkerhetsnivået, opplyser selskapets driftsdirektør Vegard Hellekleiv.

– Sikkerhet er høyt på agendaen for oss og myndighetene der vi opererer. Det innebærer blant annet økt vakthold, sier Hellekleiv.

Rederiet opererer to skip som frakter gass fra Melkøya, og disse skipene passerer lekkasjestedene i Østersjøen på vei til Litauen.

– Vi følger de seilingsinstrukser myndighetene i Danmark og Sverige kommer med. Det er innført sikkerhetssone, som betyr at vi må holde oss langt unna, sier Hellekleiv.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen