Innenriks

Gjenopptakelseskommisjonen på befaring på Orderud gård

Medlemmer fra Gjenopptakelseskommisjonen var onsdag på en halvannen times befaring på Orderud gård sammen med blant annet Per og Veronika Orderud.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Kommisjonsmedlemmene ble vist rundt på gården. Til stede var også Veronika Orderuds advokat, Frode Sulland, samt Per Orderuds advokat, Arvid Sjødin sammen med sin sønn Andreas.

Privatetterforsker Tore Sandberg, som i flere år har etterforsket saken på vegne av Per og Veronika Orderud, var også på plass.

– Vi viste dem hva politiet bygger sin historie på. Vi har gått gjennom flere elementer i saken og har vært inne på gården. En av bygningene som ble gjennomgått, var der juleselskapet foregikk i 1998. Vi gikk også gjennom skogholtet til «Fjellet» der det ble funnet ferske bilspor, sier Sandberg til Romerikes Blad.

Ny advokat

Både Baneheia-saken og Birgitte Tengs-saken har blitt gjenopptatt de siste årene, og en slik gjenopptakelse av Orderud-saken er også målet for Per og Veronika Orderud.

Advokat Arvid Sjødin, som har vært involvert i både Baneheia-saken og Tengs-saken, ble tidligere i år hyret inn som Per Orderuds advokat.

– Jeg skal bistå juridisk i Orderuds kamp for å få saken sin gjenopptatt, sa Sjødin til Stavanger Aftenblad i mars.

I 2018, tre år etter at han var blitt løslatt fra fengsel, søkte Per Orderud om å få saken gjenopptatt. Saken er ennå ikke av avgjort av Gjenopptakelseskommisjonen.

Saken fortsetter under videoen

Drapsgåte

Natt til pinseaften 22. mai 1999 ble ekteparet Kristian (80) og Marie Orderud (84) og deres datter Anne Orderud Paust (47) skutt og drept i kårboligen på Orderud gård i Sørum kommune i Akershus.

I 2002 ble Per og Veronica Orderud dømt til 21 års fengsel i Eidsivating lagmannsrett for trippeldrapene på Orderud gård i 1999. Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød ble dømt til henholdsvis 16 og 18 års fengsel.

Ingen ble noensinne dømt for å ha utført selve drapene, men alle fire ble dømt for medvirkning.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen