Innenriks

Nettselskap merker endring i når folk bruker strøm

Dyr kraft gjør ikke bare at folk sparer på strømmen. På tider med lavere pris, gjør forbruket et hopp, ifølge leverandøren BKK Nett.

På forespørsel fra Bergensavisen har BKK Nett sjekket forbruket de to siste helgene. Lørdag 17. september var strømmen betydelig billigere enn uken før – 2 kroner per kilowattime mot 3,47 kroner – og forbruket gikk opp med 16 prosent. Mens snittforbruket var på 34,2 kilowattimer (kWh) 10. september, var det 39,8 kWh en uke senere.

Samtidig påpeker BKK Nett at en slik sammenligning ikke er en fasit, fordi faktorer som vær og temperatur også påvirker hvor mye strøm folk bruker. Selskapets tall er basert på bruken til snaut 44.000 kunder – både private og bedrifter – koblet til fem transformatorstasjoner i Bergen.

Fjordkraft selger strøm over hele landet og bekrefter at mange kunder flytter forbruk til timene i uken der strømprisen er lavest.

– Folk er opptatt av hvordan de kan spare penger på å tilpasse forbruket sitt etter prisvariasjonene, og av små og store strømsparetiltak, sier kommunikasjonsrådgiver Jon Vaag Eikeland.

– Torsdag var det for eksempel greit å gjøre unna elbillading før pristoppen mellom klokken 7 og 9. I tillegg merker vi økt interesse for strømstyring, som smart lading av elbil, og solceller.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen