Innenriks

Mann i 20-årene skutt i politiaksjon i Nordhordland

Politiet løsnet like etter midnatt fredag skudd mot en mann i Nordhordland. Hendelsen skjedde da politiet bisto helsevesenet på Nordhordaland legevakt.

Mannen er kjørt til sykehus og siktet for trusler, opplyser politiet.

– I forbindelse med oppdraget oppsto en situasjon med personen, en mann i 20-årene, som førte til at politiet avfyrte skudd. Han var våken og bevisst da han ble kjørt med ambulanse fra stedet. Ingen andre er skadet i forbindelse med hendelsen, skriver Spesialenheten i en pressemelding.

Hendelsen skjedde i Knarvik i Alver kommune, Politiet opplyser at mannen det skutt mot, umiddelbart ble tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til Haukeland universitetssjukehus.

– Mannen har formelt status som pågrepet og siktelsen gjelder trusler, sier jourhavende jurist Jan Christian Alvheim i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Saken etterforskes nå av Spesialenheten. Thor Larsen, påtalefaglig etterforsker i Spesialenheten, skriver i en epost til NTB at formålet med etterforskningen er å belyse hendelsesforløpet, og omstendighetene rundt situasjonen hvor det ble avfyrt skudd. Han skriver videre at Kripos er varslet og at de vil bistå Spesialenheten med åstedsundersøkelser.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen