Innenriks

Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø beklager i ny podkastepisode

– Vi sier unnskyld til alle vi har skuffa og såret, sier Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø i ny podkastepisode. Også Pia Tjelta beklager.

Kjendistrioen Pia Tjelta, Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord har den siste uka fått krass kritikk for at de brukte ordet «kvinnehelse» i forbindelse med lanseringen av skjønnhetsklinikken Nomi Oslo, som tilbyr estetisk medisin. Tirsdag kom nyheten om at de tre venninnene trekker seg fra prosjektet.

Nå har Rudjord og Skarbø beklaget i den nyeste episoden av sin podkast «Synnøve og Vanessa», skriver VG.

– Vi har aldri ment at skjønnhetsbehandlinger er kvinnehelse, sier Skarbø i episoden.

– Grunnen til at det ordet ble brukt var for at vi hadde en ambisjon om å starte en klinikk som var noe mer enn en vanlig skjønnhetsklinikk. Vi ville at denne klinikken – i tillegg til disse klassiske behandlingene – skulle tilby noe mer, fortsetter hun.

Podkastduoen sier de aldri burde ha blandet inn ordet «kvinnehelse».

– Det angrer vi så inni hampen på, legger Rudjord til.

Skuespiller Pia Tjelta har lagt ut et bilde på Instagram med teksten «Unnskyld». Hun skriver at hun er lei seg for at hun ikke så sitt ansvar tydelig nok.

– Jeg har brukt denne uka til å erkjenne at jeg som synlig profil i offentligheten har et særskilt ansvar, ikke minst overfor sårbare grupper. Derfor valgte jeg å trekke meg.

Tjelta skriver videre at hennes kvinneideal ikke handler om utseende.

– Det handler om hvem man makter å være i møte med andre. Og respekten for andres sårbarhet.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen