Innenriks

Energiminister Terje Aasland sier nei til kjernekraft i Norge

Milliardær Trond Mohn vil starte kjernekraftverk i Norge. Energiminister Terje Aasland sier at kjernekraft ikke er en aktuell problemstilling i Norge.

– Kjernekraft har en rekke krevende sider knyttet til kostnader, sikkerhet og ikke minst når det gjelder oppbevaring av avfall. Vår vurdering er at kjernekraft ikke er en aktuell problemstilling i Norge, skriver Terje Aasland (Ap) i en epost til VG.

Avisen skrev tidligere torsdag at milliardær Trond Mohn er hovedaksjonær i det nystiftede selskapet Norsk Kjernekraft, som jobber for å få på plass flere små kjernekraftverk i Norge om ti til femten år.

– Dette er startet etter flere år med analyser av om det er realistisk at vi klarer å gjennomføre dette på ti til femten år. Deretter om det er noe Norge trenger og noe det vil være politisk vilje til, sa daglig leder Jonny Hesthammer til VG

Det har aldri vært kommersiell drift av kjernekraft i Norge, og det finnes ikke konsesjonsprosesser og myndigheter til å godkjenne dette. Selskapet har per i dag tre ansatte. Blant dem er kjernefysiker og kjernekraftforkjemper Sunniva Rose.

Energiminister Aasland sier at regjeringen heller vil satse mer på vannkraft, vindkraft og etter hvert også solkraft.

Saken er oppdatert

Mer fra Dagsavisen