Innenriks

Energiministeren varsler betydelig økning i midler til energimyndighetene

Olje- og energiministeren sier søndag at energimyndighetene skal få en «betydelig» forsterkning, som skal få fortgang i saksbehandlingen av konsesjonssøknader.

Det melder VG.

Forslaget kommer i statsbudsjettet for 2023, men energiministeren varslet det allerede nå i forbindelse med det ekstraordinære strømmøtet som skal holdes mandag i Stortinget.

– Vi trenger en forsterkning av energimyndighetene som gjør at vi kan behandle saker raskere. Det kommer nå en betydelig forsterkning, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) til avisen.

Forsterkningen av energimyndighetene skal gå til å styrke bemanning og kapasitet innen saksbehandling, og innebærer mer penger til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Olje- og energidepartementet.

Flere saksbehandlere betyr raskere godkjenning av konsesjoner for nytt kraftverk, nye vindmølleparker eller søknader om å bygge ut vannkraftverk, sier han.

– Noe av det viktigste vi kan gjøre framover er å bygge ut nettet og forsterke fornybar energiproduksjon. Det er helt grunnleggende, sier Aasland.

Det er ikke bestemt hvor stor forsterkningen blir.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen