Innenriks

Energiministeren varsler betydelig økning i midler til energimyndighetene

Olje- og energiministeren sier søndag at energimyndighetene skal få en «betydelig» forsterkning, som skal få fortgang i saksbehandlingen av konsesjonssøknader.

Det melder VG.

Forslaget kommer i statsbudsjettet for 2023, men energiministeren varslet det allerede nå i forbindelse med det ekstraordinære strømmøtet som skal holdes mandag i Stortinget.

– Vi trenger en forsterkning av energimyndighetene som gjør at vi kan behandle saker raskere. Det kommer nå en betydelig forsterkning, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) til avisen.

Forsterkningen av energimyndighetene skal gå til å styrke bemanning og kapasitet innen saksbehandling, og innebærer mer penger til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Olje- og energidepartementet.

Flere saksbehandlere betyr raskere godkjenning av konsesjoner for nytt kraftverk, nye vindmølleparker eller søknader om å bygge ut vannkraftverk, sier han.

– Noe av det viktigste vi kan gjøre framover er å bygge ut nettet og forsterke fornybar energiproduksjon. Det er helt grunnleggende, sier Aasland.

Det er ikke bestemt hvor stor forsterkningen blir.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen