Innenriks

SV krever ny strømstøtte til husholdningene under stortingsmøtet

Det trengs en mer omfordelende strømstøtteordning til husholdningene, og den bør helst lanseres allerede under det ekstra stortingsmøtet til uka, mener SV.

– Regjeringen er forpliktet til å forhandle med oss om dette. Det haster nå å få på plass en mer rettferdig strømstøtteordning. Strømprisene er skyhøye, og vi ser at det er de med lavest inntekt som sliter aller mest, sier SVs energipolitiske talsperson Lars Haltbrekken til VG.

Bakgrunnen er blant annet Statistisk sentralbyrås (SSB) evaluering av strømstøtteordningen, som viser at det er de med høyest inntekt som har fått utbetalt mest strømstøtte. Imens har støtten hatt mest betydning for de som tjener minst, men den har samtidig ikke virket omfordelende.

Haltbrekken mener regjeringen bør lansere sitt forslag til dette allerede under det ekstra strømmøtet til Stortinget neste uke, ikke i forbindelse med statsbudsjettet.