Innenriks

SV frykter strømstøtte vil gå til bedrifter som ikke sliter

SV mener det er uheldig at regjeringen ønsker en generell støtteordning til næringslivet. De frykter at støtte kan ende hos bedrifter som ikke trenger det.

Regjeringen får ikke umiddelbart støtte for sin strømpakke til næringslivet fra budsjettpartner SV. De varsler at de vil kreve endringer.

– Den endelige løsningen kommer ikke til å bli slik regjeringen nå foreslår, sier SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes til VG.

Han utdyper at de er kritiske til en generell støtteordning til næringslivet, fordi det vil overføre penger til store bedrifter som ikke sliter. SV ønsket en lånebasert ordning.

– Vi ser at regjeringen har kommet fram til en kombinasjon av låneordning og generell støtte, som vi nå skal vurdere konsekvensen av, sier Fylkesnes.

Han utdyper at det er viktig at ordningen hjelper de bedriftene som sliter mest.

– Det skytes inn store summer i denne strømstøttepakken, da må den treffe. Vi vet av erfaring med koronastøtten at det er vanskelig å lage en treffsikker ordning, så det kommer vi til å følge med på, sier han.

SV støtter forslaget om utbytteforbund, men vil ikke at det skal avgrenses til å gjelde for 2023.

Nå vil SV gå i forhandlinger med regjeringen, ikke bare om støtte til næringslivet, men også krav om forsterkede ordninger til husholdningene.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen