Innenriks

Veterinærer vil merke og forsikre alle kjæledyr

Mange dyr får ikke hjelpen de trenger, enten de er kommet bort fra eier eller har helseproblemer. Den norske veterinærforeningen vil kreve mer av eierne.

– Obligatorisk forsikring og ID-merking av kjæledyr gir dyrene garanti for at de får hjelp når de trenger det, sier veterinær og fagsjef Ellef Blakstad i Den norske veterinærforeningen til P4-nyhetene.

Veterinærforeningen har kommet med flere innspill til regjeringens nye dyrevelferdsmelding, basert på egne erfaringer. Blakstad sier manglende forsikring veldig ofte leder til problemer både for dyreeier og for dyrene, hvis dyrene må gå lenge med plager i påvente av behandling.

Forbundet vil også ha obligatorisk ID-merking, i første omgang av hunder, i et offentlig register der det er mulig å se hvem som er eier og om dyrene er forsikret. På sikt foreslår Veterinærforeningen også obligatoriske helsesjekker.

Selv om å sette chip i alle kjæledyr og årlig helsesjekk vil gi veterinærer penger i kassa, er det ifølge Blakstad ikke motivet bak forslagene.

– Det er utelukkende med tanke på dyrets beste, sier han.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: