Innenriks

Tidligere Ap-stortingsrepresentant Britt Hildeng er død

Tidligere stortingsrepresentant og leder av Oslo Arbeiderparti, Britt Hildeng, er død.

Det får Avisa Oslo bekreftet av Oslo Arbeiderparti. Hun ble 79 år gammel.

Hildeng var stortingspolitiker sammenhengende i tre perioder og markerte seg i sin kamp for å legge Den Norske Opera og Ballett til Bjørvika. Hun regnes som den viktigste enkeltpersonen bak vedtaket. Aftenposten omtalte henne blant annet som «Bjørvikas mor».

Dette understreker også Oslo Ap-leder Frode Jacobsen i et minneord om Hildeng.

– Når historien om byutviklingen rundt Bjørvika skal skrives, vil vedtaket om opera og byggingen av senketunnelen være avgjørende brikker og Britt Hildengs navn vil stå øverst, skriver Jacobsen ifølge Avisa Oslo.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen