Innenriks

Høyre, Venstre og Frp får flertall på ny måling – Ap faller videre

På Dagbladets nye måling får Høyre, Venstre og Frp 85 mandater og dermed hårfint flertall. Samtidig fortsetter fallet for Arbeiderpartiet.

På augustmålingen Ipsos har laget for Dagbladet, er Høyre fremdeles landets største parti med en oppslutning på 27,2 prosent, opp 0,4 prosentpoeng fra forrige måling i juni.

– Putins invasjonskrig i Europa som fører med seg galopperende priser på helt nødvendige ting, gjør nok at mange søker seg til partier som er utålmodige på å få på plass gode og realistiske løsninger, sier Høyre-nestleder Tina Bru.

Venstre og Fremskrittspartiet gjør det også litt bedre enn ved forrige måling og går opp henholdsvis 0,2 og 0,3 prosentpoeng til 4,2 og 15,1 prosents oppslutning. Hvis målingen ble valgresultatet, hadde de tre partiene fått 85 mandater på Stortinget. Det er akkurat nok til å få flertall.

Arbeiderpartiet fortsetter å tape oppslutning. På målingen får de 21,6 prosent, ned 1,5 prosentpoeng fra forrige måling. De lekker velgere både til Høyre, Senterpartiet og Frp.

For de øvrige partiene ser målingen slik ut: Sp 5,7 (+1,0), KrF 3,8 prosent (+0,2), Rødt 7,4 prosent (+1,1), SV 7,4 (-1,6) og MDG 3,5 prosent (0,0).

Feilmarginene er på mellom 1,4 og 3,3 prosentpoeng.

Mer fra Dagsavisen