Innenriks

Ekspert om Freya-avliving: – Uendelig trist

– Freya har vært en berikelse for alle oss som har sansen for ville dyr, så dette er bare uendelig trist, sier en biolog om avlivingen av hvalrossen Freya.

Personell fra Fiskeridirektoratet avlivet søndag morgen hvalrossen. Konklusjonen om å gjøre dette kom etter at folk ifølge direktoratet ikke fulgte gjentatte anbefalinger om å holde avstand til hvalrossen og at det oppsto farlige situasjoner ved flere anledninger.

– Det oppleves uendelig trist at de valgte å avlive et så flott dyr bare fordi vi ikke greide å oppføre oss skikkelig rundt henne, skriver biolog Rune Aae i en melding til NTB.

Aae er doktorgradsstipendiat i naturfagdidaktikk ved Universitetet i Sørøst-Norge og har fulgt spesielt med på hvalrossen Freya over lang tid. Gjennom sommeren har han gjentatte ganger uttalt seg om Freya i mediene, blant annet med oppfordringer om å holde behørig avstand til dyret.

Han kaller det en fallitterklæring at man ikke greide å håndtere situasjonen bedre, og han hadde håpet på en flytting før avliving.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen