Innenriks

Lønnsforhandlingene mellom SAS og kabinansatte starter i september

Etter streiken blant pilotene i SAS, går ledelsen i september i lønnsforhandlinger med de kabinansatte. De ansatte sier at grunnlønnen blir viktig.

– Vi hadde regnet med å begynne i august, men fikk akkurat innkalling fra SAS. Forhandlingene starter opp i begynnelsen av september, sier Bjarte Stedje, leder for kabinforeningen i SAS til E24.

Han sier at forhandlingene allerede skulle ha startet, men uvisst av hvilken grunn har de blitt forsinket.

Nestleder Martinus Røkkum i Parat Kabinforbund/SAS Norge Kabinforening opplyser til E24 at det er satt av to uker, uke 36 og uke 37, til forhandlinger.

– Vi er kalt inn sammen i møtene (Norsk Kabinforening og Parat Kabinforbund, red.anm.). Vårt fokus blir lønn, og å få opp lønnen, ikke minst grunnlønnen, slik at den blir noe å leve av. Den har stått stille siden 2012, sier Røkkum.

SAS bekrefter at de vil starte forhandlingene i september, men vil ikke si noe om hva de vil prioritere i forhandlingene.

I juli gikk 900 SAS-piloter i Norge, Sverige og Danmark ut i streik. Streiken varte i 15 dager, noe som førte til over 3.700 kansellerte avganger og 380.000 passasjerer ble berørt.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen