Innenriks

Vegvesenet åpner riksvei 13 i Hardanger etter sprengning

Statens vegvesen åpner onsdag kveld riksvei 13 i Hardanger i Vestland. Det skjer etter vellykket sprengning av løsstein fra fjellsiden over, opplyser de.

Fjerningen av steinmassene over riksvei 13 i Hardanger gikk helt etter planen, og kun enkel opprydding gjenstår nå før veien kan åpnes, opplyser Statens vegvesen onsdag kveld.

– Geologen er veldig fornøyd med resultatet. Steinblokkene på rundt 300 kubikk har kommet ned, og vi ser ut til å ha unngått skader på veien. Det betyr at veien kan åpnes igjen allerede i kveld, sier byggeleder Rolf Anders T. Svensson i en pressemelding.

Tirsdag forrige uke gikk det et stort skred mellom Tyssedal og Stana. Store steinmasser ble likevel liggende igjen oppe i området hvor skredet gikk.

Etter enda et mindre steinras og mye nedbør, ble veien stengt mandag på grunn av fare for nye skred.

Derfor ble det startet sprengningsarbeid onsdag ettermiddag.

– Grunnen til at vi ikke har provosert fram skred tidligere, er at det har vært mye nedbør og tåke, slik at det ikke har vært mulig og forsvarlig å gjøre dette tidligere, sier Svensson.

Riksvei 13 i Hardanger skulle i utgangspunktet være stengt fram til torsdag klokken 12, men Vegvesenet vil åpne veien så snart den er forsvarlig ryddet for løsstein.

Svensson viser til trafikkmeldinger på 175.no for oppdatert informasjon om når veien åpnes. I første omgang vil det være ledebilkjøring på strekningen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen