Innenriks

Fiskeridirektoratet avventer flytting av Freya

Hvalrossen Freya har igjen slått seg til ro i Frognerkilen, hvor hun var observert onsdag. Fiskeridirektoratet avventer å flytte henne.

– Hvalrossen Freya er sist observert av politiet i Frognerkilen onsdag. Hun har det bra, og det ser ikke ut til å oppstå farlige situasjoner. Forholdene rundt henne er rolige, og det er ingen grunn til å iverksette andre tiltak etter observasjonene gjort til nå, skriver direktoratet i en pressemelding.

Direktoratet følger situasjonen tett og har beredskapen klar dersom det blir aktuelt med flytting.

– Det beste er om naturen går sin gang, og at hun beveger seg vekk fra områder med mye mennesker, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Nadia Jdaini i Fiskeridirektoratet.

De gjentar nok en gang sin oppfordring om å holde avstand til Freya både for å unngå å stresse henne unødvendig, men også for å unngå situasjoner der hun potensielt kan skade andre. Å avlive Freya er aller siste utvei og noe man må unngå, har direktoratet understreket.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen