Innenriks

Freya får internasjonal oppmerksomhet

Det er ikke bare norske medier som har fattet interesse for hvalrossen Freya. Den arktiske gjesten har også funnet veien til aviser verden over.

Etter at SAS-streiken ble avblåst, har nyhetsbildet i Norge sakte, men sikkert beveget seg mot mer sedvanlige agurktider, noe som ikke er helt uvanlig i disse sommertider.

Etter at hvalrossen Freya dukket opp stadig lenger inn Oslofjorden, har hun daglig skapt overskrifter i både riksmediene og lokalaviser.

Det er ikke første gang en hvalross kommer på besøk i disse trakter, men eksperter har påpekt hvor sjelden det er at de slår seg til ro her såpass lenge. Det uvanlige besøket vekker nå oppsikt verden over.

Indisk avis

– Det er midt på sommeren i Norge og en perfekt tid for lange svømmeturer og fiskeeventyr. Men for mange Oslo-folk blir sommerplanene avbrutt av nærværet av hvalrossen Freya, skriver indiske The Indian Express.

En rekke britiske aviser og medier har også fått med seg fenomenet.

– Hun er døpt Freya etter den norrøne kjærlighetsgudinnen og har mer eller mindre blitt en kjendis i landet, skriver BBC.

Problematisk side

– Freya ble først berømt i Norge da hun klatret opp i fritidsbåter i Kragerø, en idyllisk kystby på sørkysten, og hun har gjort det samme i hovedstadens farvann siden 17. juli, skriver The Guardian.

Mange skriver samtidig også om hvordan all oppmerksomheten og begeistringen rundt Freya også har en litt mer problematisk side.

– Dessverre har all oppmerksomheten vært stressende og overveldende for henne. I det siste har hun befunnet seg i Oslo, hvor tilskuerne har vært for mange, skriver det amerikanske nettstedet Huffington Post.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen