Innenriks

Lagmannsretten: Askim-siktet kan varetektsfengsles likevel

Mannen som er siktet for uaktsomt drap etter at en kvinne i 40-årene ble funnet død i en bil ved fylkesvei 115 i Askim, blir varetektsfengslet i to uker.

Mannen, som er i 50-årene, var sjåfør av bilen der kvinnen ble funnet. Nødetatene ble varslet av forbipasserende i 5.15-tiden tirsdag. Kvinnen hadde store skader. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp, men hun ble erklært død på stedet.

Siktede har forklart at det hele var en ulykke, og at kvinnen hoppet ut av bilen i svært høy fart. Mannen, som i avhør har sagt at han var kjæreste med avdøde, erkjenner ikke straffskyld.

Politiet begjærte onsdag mannen varetektsfengslet, men Follo og Nordre Østfold tingrett avviste begjæringen. Fengslingskjennelsen ble anket til lagmannsretten, som nå altså er kommet til motsatt konklusjon.

Lagmannsretten skriver i sin kjennelse at den siktede kan holdes i varetektsfengsel inntil noe annet bestemmes av påtalemyndigheten eller retten, men ikke ut over 5. august 2022. De skriver også at han undergis brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden. Han nektes videre adgang til aviser og kringkasting i hele fengslingsperioden.

Siktede har vært fengslet så lenge saken har vært under behandling i rettsvesenet.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen