Innenriks

Mann tiltalt for å ha truet Bent Høie med nakkeskudd

En mann i 40-årene fra Stavanger må møte i retten etter å ha fremsatt alvorlige trusler gjennom to telefonsamtaler mot tidligere helseminister Bent Høie i fjor.

– Jeg kan bekrefte at det er tatt ut tiltale i forbindelse med trusler rettet mot et medlem i Erna Solbergs regjering. Om de utsagn som er fremsatt vil lede til straffansvar, er opp til domstolene å vurdere, sier mannens forsvarer Odd Rune Torstrup til NRK.

Det var i fjor at Stavanger-mannen ved to anledninger ringte både Trøndelag politidistrikt og Departementenes felles sentralbord og fremsatte trusler mot Høie. Han skal ifølge tiltalen ha kommet med flere drapstrusler. Blant annet skal mannen ha sagt: «Høie blir drept innen 24 timer» og «Han skal få nakkeskudd».

Bent Høie sier til kanalen at han har tillit til at politiet og rettssystemet håndterer denne saken på en riktig måte, men ønsker ikke å kommentere saken utover det.

Mannen er tiltalt av Det Nasjonale Statsadvokatembetet for angrep på de høyeste statsorganenes virksomhet. Dette kan straffes med fengsel i inntil ti år.

Den tiltalte nekter straffskyld.